4 yleistä auton korjaushuijausta, jotka sinun pitäisi oppia välttämään

Vaikka sinun pitäisi kunnioittaa sitä, että suurin osa automekaanikoista on rehellisiä autotehtäjiä, on yhtä tärkeää pitää järkevä valppaana niitä vastaan, jotka odottavat epätoivoisesti leikata taskut ylimääräisestä rahasta, jota he eivät ansaitse. Jotkut heistä pyrkivät huijaamaan sinua yksinkertaisesti myymällä ennenaikaisia ​​auton osia tai lisäämällä ja vähentämällä niitä, joista sinulla ei ole aavistustakaan. Pienet tiedot yleisimmistä ja helposti tunnistettavissa olevista autokorjaushuijauksista valaisisivat sinua tarpeeksi seuraavaa matkaa varten.
Peli öljynvaihdosta
Tämä on temppu. Tässä skenaariossa mekaanikon nähdään ajavan autoa. Kun olet jättänyt hänet, koska luotat teknikot heidän toimintaansa, soittaa sinulle selittää, että autosi tarvitsee “ensiluokkaista” öljyä ja hän ei voinut vain käyttää huonolaatuista tavaraa ilman lupaasi. Pohjimmiltaan tämä mekaanikko pelottaa sinua vain puristamaan lompakostasi niin paljon kuin pystyy. Epätoivoisimmilla on tapana soittaa lisätiedoilla teknisistä ongelmista, joita kouluttamattomat silmät eivät voi tunnistaa ja joilla on suurempia kustannuksia. Tämä ongelma voidaan ratkaista vain, jos maineikkaaseen ja sertifioituun teknikkoon otetaan yhteyttä alusta alkaen.
Korjaa ensin, ilmoita myöhemmin
Tämä huijaus on vaarallisin, koska se voi maksaa sinulle paljon rahaa. On suositeltavaa olla erittäin valpas sen torjumiseksi. Tässä ansaan autotalli korjaa autosi tai ainakin se väittää tehneensä selän takana ilmoittamatta sinulle ensin. Myöhemmin he soittavat sinulle ilmoittaakseen, että olet heille velkaa, jättäen sinulle vaikutelman, että auto pysyy siellä, kunnes olet poistanut maksut. Vaikka olet velkaa jokaiselle autotallille auton tarkastuksesta ja ongelman diagnosoinnista, oikeudelliselta kannalta yksikään autotalli ei saa rangaistusta korjauksen suorittamisesta ilman omistajan kirjallista lupaa. Yksinkertaisin tapa päästä eroon tästä huijauksesta on olla pelkäämättä ja kostaa yksinkertaisesti soittamalla poliisille ja tekemällä ilmoituksen petollista huijausta vastaan.
Likainen suodatin illuusio
Tämä on toinen erittäin hankala huijaus, jota nämä autotallin taikurit pelaavat. Huijaukseen liittyy ilmansuodattimia. Useimmissa autoissa niitä on kaksi, joista toinen estää pölyä/roskia pääsemästä matkustajiin tuuletusaukkojen kautta ja toinen estää sitä pääsemästä moottorin merkittäviin liikkuviin osiin. Riippumatta siitä, mitä se on, mekaanikko yleensä kertoo sinulle, että se on likainen, ja hän tukee lausuntoaan käytännössä näyttämällä sinulle suodattimen. Nyt tämä on hankala osa: suodatin, jonka hän luottavaisesti näyttää, ei ole sinun, se on vain huijata tietämättömiä ihmisiä ja saada heidät ostamaan uusia suodattimia. Siksi sinun tulee tarkistaa nämä suodattimet, koska ne on vaihdettava vähintään 15 000 mailin välein.
Ennenaikaiset vaihdot
Sama kuin suodattimien vaihdossa, tämä edellyttää myös osien vaihtamista tai poistamista ennenaikaisesti. Tarvitaan vain vähän tutkimusta eri auton osista, jotta he oppisivat tuntemaan niiden elämän ja oireet diagnosoidakseen, kun yrität selvittää, onko ne hyvä mennä vai pitääkö ne vaihtaa. Seuraavat osat, joista on pidettävä erityistä huolta:
 Jäähdytysjärjestelmä tyhjenee
 Ilmastoinnin uusiminen
 Tukijalan tai iskun vaihto
 Roottorit tai jarrupalat
 Sytytystulppien vaihto
On ehdottomasti suositeltavaa etsiä maineikas ja pätevä autotalli heti alusta lähtien, jotta voit luottaa heidän huolehtivan ajoneuvostasi ja veloittaa kohtuullisen hinnan tekemästään työstä. Jos kuitenkin jostain syystä vältät sen, varmista, että olet tehnyt kotitehtäväsi sen osan osalta, joka tarkistetaan ja epäilet sen toimivan väärin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *