Barcelona matkat kulttuurin ystäville

Gratis lagerfoto af Barcelona, bjerg, by Lagerfoto

Espanja on hyvin yleinen kohde lomamatkalle, kun mietimme sitä, mihin suomalaiset haluavat päästä viettämään aikaa. Matkalle voi olla monta erilaista syytä, mutta usein kyseessä on tarve päästä rentoutumaan ja kokemaan uuden maan tarjoamia mahdollisuuksia. Tätä varten onkin hyvä suunata yhteen Espanjan suurimmista kaupungeista, eli Barcelonaan. Kohde on loistava erityisesti niille, jotka haluavat päästä näkemään paikallista kulttuuria.

Barcelona tarjoaa taiteen ja kulttuurin ystäville hyvät mahdollisuudet päästä vierailemaan museoissa ja taidenäyttelyissä. Niitä löytyy runsaasti eri puolilta kaupunkia, joten ne on helppo ottaa osaksi päivän suunnitelmia. Olit sitten matkustamassa yksin tai ystävien kanssa, löydätte varmasti sopivan tavan ottaa kulttuurin osaksi lomamatkaa, unohtamatta rannalla vierailua.

Museoiden kattava tarjonta

Kun haluat suunnata monipuoliselle lomalle, Barcelona matkat kulttuurin ystäville on oikea valinta sinulle. Matkalle on helppo yhdistää erilaisia aktiviteetteja, jotka sopivat kaikille mukana oleville. Jos haluat päästä tutustumaan museoihin, mutta muut seuralaiset viettävät mieluummin aikaa ulkokohteissa, voitte sisällyttää päiväänne kaikenlaista toimintaa. Mahdollisuudet eivät heti lopu kesken, vaikka kyseessä olisikin pidempi lomamatka.

Alkuun voisimme mainita, että museoista pitävän matkaajan kannattaa hankkia itselleen Barcelona Card. Tämä kortti kannattaa hankkia niin, että se on koko lomamatkan ajan voimassa. Sen avulla pääset tutustumaan Barcelonan jokaiseen museoon ilman, että sinun täytyy ostaa lippu erikseen jokaiseen niistä. Kortin avulla saat siis yhdellä maksulla pääsyn kaikkiin tärkeimpiin paikkoihin ja paljon muuta.

Museoista ei Barcelonassa ole pulaa, vaan niitä on monia erilaisia. Historiasta ja taiteesta pitävät saavat siis erittäin hyvät mahdollisuudet päästä tutustumaan Espanjan kulttuuriin. Voit päästä esimerkiksi näkemään Picasson tekemiä maalauksia Museu Picasson upeassa rakennuksessa. Museo pitää sisällään ne teokset, jotka taiteilija teki kaupungissa asuessaan. Tätä tilaisuutta ei siis kannata jättää välistä, kun vierailet Barcelonassa.

Jos olet historiallisten maalausten lisäksi kiinnostunut nykytaiteesta, kannattaa sinun suunnata seuraavaan museoon, joka sijaitsee aivan äsken mainitun vieressä. Kyseessä on Museu Europeu d’Art Modern, jossa järjestään myös konsertteja ja teatteria sen lisäksi, että se pitää upeita taidenäyttelyitä kokoelmassaan. Molemmat museot on siis helppo saada mahtumaan samalle päivälle, sillä niiden kätevät sijainnit mahdollistavat helpon liikkumisen.

Muuta tekemistä matkan ajalle

Matkan sisältöön vaikuttaa paljon se, miksi olet alunperin sille lähdössä. Esimerkiksi häämatka kannattaa suunnitella hieman eri tavalla kuin viikonloppureissu ystävien kanssa. Museot ovat loistava tapa tutustua historiaan sekä nykytaiteeseen, mutta niiden tarjonta ei myöskään lopu siihen. Voit päästä kokemaan teatterin loistoa, kun vain ajoitat matkasi oikeaan ajankohtaan.

Barcelona on myös tunnettu urheilusta ja erityisesti jalkapallosta. Kaupungin oma joukkue on maailmalla laajasti suosittu, joten siellä järjestetään myös tärkeitä otteluita. Jos haluat päästä seuraamaan kulttuuria urheilun osalta, kannattaa lippujen suhteen ennakoida paljon. Ne myydään usein loppuun nopeasti, joten suunnitelmien tekeminen kannattaa aloittaa heti, kun tiedät, mitä kisaa haluat päästä katsomaan.

Kun sinulla on suuret odotukset lomamatkalle ja haluat päästä kokemaan mahdollisimman paljon, suurkaupungin valitseminen on loistava valinta. Silloin voit olla varma siitä, että tekemistä riittää ja kaupungin vilkas meno ei käy sinulle tylsäksi. Juuri tätä varten voimme lämpimästi suositella Barcelonaa.

Jokaista matkaa varten, sinun kannattaa tehdä etukäteen tarkat suunnitelmat siitä, mitkä ovat pakollisia kohteita ja pysyä suunnitelmassasi. Kun tiedät, mitä kaikkea loma voi tarjota ja mihin kaikkialle voit sen avulla päästä, osaat asettaa odotukset oikealle tasolle. Barcelonassa voit tietysti myös päästä rentoutumaan, sillä hiekkarannat tarjoavat loistavan tavan pysähtyä hetkeksi lepäämään kiireiden keskellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *